Barber Rotterdam

Rotterdam wordt vaak gezien als een plaats om te winkelen, is de stad veel meer dan dat. Bezoek een van de vele musea en galeries, of verken de grachten. Er zijn genoeg geweldige restaurants en cafés om je trek te stillen, en je kunt ook genieten van een traditionele Nederlandse maaltijd in een lokaal restaurant. Als je op zoek bent naar activiteiten om te doen tijdens je bezoek, zul je blij zijn te weten dat Rotterdam ook genoeg te bieden heeft.

Wat te doen in Rotterdam?

  • Bezoek de musea en galeries van de stad. Het Maritiem Museum heeft bijvoorbeeld de grootste collectie maritieme kunst ter wereld, en in het Willemeen Museum hangen werken van beroemde lokale kunstenaars zoals Jacob Maris en Piet Mondriaan.
  • Neem de kinderen mee naar Waterland, een van de populairste bestemmingen van de stad. U zult versteld staan hoe vergelijkbaar het is met Williamsburg, de populaire Brooklyn buurt waar de tv-serie "Orange Is the New Black" zich afspeelt.
  • Ga naar deze Barber Rotterdam voor een goede haircut.

De Nederlandse handschoen en het "R" woord

Er is een Nederlands gezegde dat je waarschijnlijk zult horen als je Rotterdam bezoekt – het "R"-woord – dat een afkorting is voor de beroemde handschoen van de stad. Deze beroemde handschoen is een symbool van Rotterdam en haar cultuur. De handschoen is een voorbeeld van Nederlandse mode en design, met verschillende vingers die lijken op verschillende materialen zoals textiel, leer en metaal.

De handschoen is liefde voor de wortels van de stad in textiel en leer. Ook nu nog zie je de handschoen op verschillende Nederlandse kledingstukken zoals tassen en riemen. Als je de stad bezoekt en je aangetrokken voelt tot de handschoen, kun je zelfs je eigen versie ervan kopen. U kunt er een krijgen in het handschoenatelier van de Kringloopwinkel.

Er is meer dan alleen schoenen in de stad

Er zijn genoeg plekken om nieuwe kleren te kopen, maar het leuke aan Rotterdam is dat niet alleen winkelen de belangrijkste attractie is. Er zijn ook tal van culturele activiteiten om aan deel te nemen als je er bent.

De stad heeft veel musea en galeries, en die bieden veel leuke activiteiten aan, zoals kunstworkshops, muziekconcerten en speciale evenementen. Het Stedelijk Museum, bijvoorbeeld, biedt kunstworkshops voor kinderen. Als u geïnteresseerd bent in muziek, biedt het Muziekgebouw Frits Philips optredens van verschillende muzikanten, waaronder klassieke en jazzartiesten. Er zijn ook tal van culturele activiteiten voor volwassenen, zoals tentoonstellingen, lezingen en theatervoorstellingen.