Het lijkt erop dat de dagen van de ouderwetse kapperszaak terugkomen. Populaire en modebewuste mannen beginnen nu de voorkeur te geven aan moderne en gesofisticeerde kuuroorden en salons. En op veel plaatsen beginnen mannen er de voorkeur aan te geven geen kapper meer te bezoeken, louter om de gezondheid van hun haar te bevorderen. Volgens Laurence in het bovenstaande citaat is de "yuck factor" terug. Maar, zoals Laurence terecht opmerkt, is yucking nu erger dan toen het yummy was.

Herenkapsels zijn een gevoelig onderwerp. De meeste mannen willen dat het goed gedaan wordt. Natuurlijk, elke man heeft een andere smaak. Sommige mannen doen alles om die snelle haar-look te krijgen. Sommige mannen haten het om hun haar steil te laten föhnen en zullen het nooit meer doen. En dan zijn er nog die vinden dat kort haar een belediging is. Maar wie kan dat wat schelen? Ze hebben maar half gelijk. Onderzoek toont aan dat kapsels voor mannen niet langer een kwestie van stijl of vorm zijn. Het gaat erom hoe goed het kapsel bij de man past.

Laurence moet dit geweten hebben. Hij zou nooit adviseren om naar een salon in het openbaar te gaan om je haar te laten knippen. Waarom? Omdat je niet altijd kunt zien wie er net wakker is geworden, en het gevaarlijk kan zijn om iemand anders je haar te laten knippen. Privékapsels zijn nog riskanter. Als de kapper niet weet wat hij doet, kan hij een puinhoop van je haar maken. Er is maar één slecht geplaatste clip nodig en je hele hoofd ziet eruit als een gehucht.

Er zijn betere manieren om je haar te laten knippen. Mannen gaan naar de kapper voor hun knipbeurt, wetende dat hun kapper een professional is die weet wat goed is voor hun haar. Mannen hebben niet hetzelfde niveau van persoonlijke verzorging als vrouwen. Maar dit is nog een aanwijzing dat mannen steeds meer waarde hechten aan hun uiterlijk, in vergelijking met vorige generaties, toen het uiterlijk van een persoon veel minder belangrijk was.

Het is veilig om te zeggen dat mannen zich tegenwoordig veel comfortabeler voelen bij het stylen van hun haar. Laten we niet vergeten dat haar heel erg een mannelijk-heteroseksuele indicator is. Veel mannen zien hun haar als een symbool van hun karaktereigenschappen, verschillen en karakter. Het is geen wonder dat rechte en eenvoudige kapsels de pan uit rijzen.

Men kan zeggen dat de huidige generatie mannen zich niet zo bewust is van hoe hun haar eruit ziet als de vorige generaties. Ze zijn veel meer comfortabel met gewoon het gebruik van elk type product en styling het hoe ze willen. Het belangrijkste is dat ze nu in staat zijn om zelf de nieuwste kapselproducten in handen te krijgen en te experimenteren met hun haar.

Men kan ook zeggen dat de belangrijkste reden voor dit gebrek aan aandacht en belangstelling voor het persoonlijke voorkomen is dat mannen zich veel meer zorgen zijn gaan maken over de gezondheid van hun haar. Dit komt doordat mannen zich ervan bewust zijn geworden dat hun haar niet van kunstmatige en schadelijke materialen moet worden gemaakt. Als gevolg daarvan zijn meer en meer mannen begonnen met het maken van de nodige en zeer gerichte inspanning om een gezond en gelukkig haar te houden.

Gezond haar is een groot voordeel. Hoe het er ook uitziet, het haar van een man maakt in grote mate deel uit van zijn persoonlijke uitstraling en is zeer belangrijk voor het mannelijke zelfvertrouwen. Gezond en glanzend haar staat voor een man die samen is met zijn lichaam, zelfverzekerd en op en top van de wereld.

En natuurlijk is het altijd waar dat het belangrijkste wat een man kan hebben een gezond lichaam en geest is. Maar, voor veel mannen is het hebben van gezond haar net zo belangrijk. Door het relatief hectische schema dat een moderne werkende man heeft, het hectische schema van het uitstralen van een imago en een actieve levensstijl, moet de moderne man zich heel vroeg aankleden en zich klaarmaken voor zijn dag. En mannen zijn vatbaarder voor lichamelijke onvolkomenheden zoals rimpels en grijze haren, en vragen meer aandacht en tijd van hen.

Om deze reden zijn de stijlvolle herenkapsels populairder geworden en kiezen velen voor deze kapsels om hen het imago te geven dat ze willen. Niet alleen omdat velen de voorkeur geven aan deze kapsels, maar ook omdat het volume en geschikte textuur aan het haar toevoegt en het er dikker en glanzender uit laat zien. Bovendien zijn dit de gemakkelijk te onderhouden kapsels die weinig onderhoud vergen.