tattoo Purmerend

Afhankelijk van wat hij laat doen, kan een persoon een tatoeage op zowat elk deel van zijn of haar lichaam nodig hebben. Als je geluk hebt, kun je zelfs een tatoeage laten zetten terwijl je nog samen bent met je partner. Tatoeages worden echter gezet met een naald, en dat doet pijn. Dus, alleen al omdat je een tatoeage gaat laten zetten, wil je er zeker van zijn dat je de tatoeage in goede staat achterlaat. Je moet er zeker van zijn dat het een schone naald is, of een die steriel is. Je tatoeagenaald in een verse tatoeage steken is een riskante bezigheid, vraag het maar aan iedereen die het wel eens heeft gedaan.

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan het zetten van een tatoeage. De meest voorkomende is dat de tatoeage eraf zal vallen. Er zijn manieren om te voorkomen dat de naald afbreekt, maar deze methoden werken zelden, en de tatoeage zal eraf vallen. Een ander risico dat kan optreden is dat de tatoeage later geĆÆnfecteerd raakt. In de meeste gevallen gebeurt dit tussen 10-12 weken na het zetten van de tatoeage. Het komt echter vaak voor dat infecties pas optreden nadat de bacterie zich al begint te verspreiden. De bacterie kan zich via de tatoeage verspreiden en zo op andere plaatsen op het lichaam terechtkomen. Het risico is zelfs nog groter als de tatoeage alleen wordt gezet, zonder dat er iemand bij is.

Het risico op infectie is hoog, afhankelijk van hoe vaak je de tattoo hebt laten zetten en wat je met je lichaam doet. Als je alleen een tatoeage laat zetten als aandenken, is het risico praktisch nul. Ben je ouder en wil je met pensioen en heb je eigenlijk niets meer met je lichaam te maken, dan loop je evenveel risico op infectie als de eerste keer. Landelijk ligt de geschatte jaarlijkse incidentie van infectie tussen 0,5-5% voor getatoeƫerden en mensen op volwassen leeftijd.

Infectie is niet het enige risico dat tijdelijke tatoeagenaalden met zich meebrengen. Het verbranden en verkleuren van de huid met een naald kan littekenvorming veroorzaken. Het risico op littekenvorming is groter als de tatoeagenaald meerdere malen voor een serie tatoeages wordt gebruikt, of niet steriel is. Optionele verwijdering van littekens gaat meestal gepaard met de prijs van meer blootstelling aan tatoeages. In sommige gevallen wordt bij het verwijderen van de tatoeagenaald de huid per ongeluk losgemaakt, wat leidt tot littekenvorming op de bedoelde plaats. Je moet een tatoeage altijd laten zetten door iemand die weet wat hij doet, enKnowBegoracare.